HomeOpinióEditorialCal una descarbonització de la indústria ebrenca

Cal una descarbonització de la indústria ebrenca

L’acumulació de diòxid de carboni (CO2) a l’atmosfera és una de les principals causes de l’escalfament global del planeta. El CO2 és un gas d’efecte hivernacle que provoca el progressiu augment de la temperatura mitjana de la terra.

L’increment del 30 per cent en les emissions de CO2 de les empreses ebrenques durant el 2024 és un fet preocupant que no pot passar desapercebut. En un context d’emergència climàtica reconeguda a escala global, este increment qüestiona el compromís de la indústria amb la transició ecològica i amb el futur del territori.

Que una sola empresa, Cemex España, al terme municipal d’Alcanar concentre més del 83 per cent de les emissions de CO2 del territori, amb un creixement superior al 36 per cent el 2024, és una dada molt preocupant. La regió de l’Ebre, un territori amb un alt valor ecològic, amb dos parcs naturals, no es pot convertir en un pati del darrere de la contaminació.

És cert que algunes empreses ebrenques han fet esforços per a reduir la seua petjada de carboni, però estes bones pràctiques no han sigut suficients per a compensar l’impacte global al territori. No n’hi ha prou amb informes anuals ni amb el compliment dels requisits del mercat de drets d’emissió de la Unió Europea. Cal una estratègia decidida per a la descarbonització de la indústria ebrenca.

Les Terres de l’Ebre, que són la tercera regió amb més emissions de diòxid de carboni de Catalunya, han d’exigir inversions verdes i accelerar la implantació d’energies netes si volen esdevindre un territori amb futur.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies